Nyt ennakkoäänestyksen käynnistyttyä ja vaalipäivän lähestyessä haluan kertoa pari ajatusta siitä, miten minä toimisin, jos tulisin valituksi Haapajärven kaupunginvaltuustoon. Päivänselvää olisivat hyvät käytöstavat sekä keskusteluyhteys ja yhteistyöhalukkuus muiden valtuutettujen kanssa yli puoluerajojen. Erilaiset mielipiteet asioista ovat rikkaus ja niitä kaikkia pitää pyrkiä ymmärtämään, vaikka ei itse samaa mieltä olisikaan. Rakentava kritiikki kehittää omaa ajattelua paremmin kuin täysi samanmielisyys. Hyvä lähtökohta on sekin, että asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Suhteessa kuntalaisiin, niin omiin äänestäjiini kuin muihinkin, haluaisin kehittää sellaiset yhteydenpitotavat, joista olisi hyötyä sekä minulle valtuutettuna että mielipiteen ilmaisijalle itselleen. Näistä tavoista ensimmäinen olisi säännöllinen tilannekatsaus siihen, mihin minä olen valtuutettuna ollut osallistumassa, mitä olen tehnyt ja miksi olen niin tehnyt. Tapa tähän voisi olla esimerkiksi Vihreän valtuutetun blogi ja siinä rinnalla pääkohdat vaikkapa tähän Selänne-lehteen puolivuosittain. Toinen tapa olisi omat kenttätilannetiedottajat , vaikkapa juuri sinä! Jokainenhan on oman elämänsä asiantuntija, enkä minä omassa elämäntilanteessani voi mitenkään tietää, millaiset ovat akuutteja asioita jollekin toiselle; pikkulapsiperheelle, opintojaan suunnittelevalle nuorelle, yksinäiselle vanhukselle, tukiviidakossa harhailevalle vammaiselle, kaupunkiin elinvoimaa toivovalle yrittäjälle, masentuneelle työttömälle, Suomen poliittiseen järjestelmään pettyneelle arjensankarille, läheisestään huolehtivalle omaishoitajalle ja niin edelleen. Uutena valtuutettuna haluaisin pitää säännöllisesti yhteyttä yhteistyöstä kiinnostuneisiin eri ryhmien edustajiin, ja pysyä näin hereillä kuntalaisten tarpeista sekä saada tästä palautteesta eväitä työhöni valtuustossa.

Kunta koostuu kuntalaisista, joten meillä jokaisella on merkitystä. Olen viimeaikoina pohtinut osallistuvaa tai osallistavaa, kumpi onkaan oikea sana, budjetointia. Siinä kuntalaiset pääsisivät osaltaan kertomaan mielipiteensä siitä, miten verovaroja kunnassa tulisi käyttää. Pidän tärkeänä, että tällaistakin mahdollisuutta voitaisiin Haapajärvellä harkita.

Näissä ajatuksissa näin ennakkoäänestyspäivinä. Muista käyttää ääntäsi! Ääni minulle on ääni ilmastoteoille, luonnon monimuotoisuuden vaalimiselle, koulutukselle, kirjastolle, eläinten asialle ja kaiken ikäisten kuntalaisten henkiselle hyvinvoinnille.

Hillevi Savikko

Vihreä kuntavaaliehdokas

Haapajärvi